Het laatste nieuws

Nieuws

KEI-ip organiseert in samenwerking met een flink aantal opleiders een Kennis Update Event op 31 augustus in het prachtige hoofdkantoor van RICOH in Den Bosch. Kom je kennis bijspijkeren, oriënteer je op trainingen en opleidingen om méér uit jezelf en je vak te halen. 

Het was een zinderend spannende strijd, waar uiteindelijk de pitch van Robbin Reijnen (mede oprichter van BKSY) werd gekozen als grote winnaar. Robbin presenteerde BKSY (spreekt uit als boeksie), de app waarmee je andere mensen laat genieten van de boeken die je thuis hebt staan. En gelijktijdig kun jij boeken van anderen lenen. BKSY brengt zo mensen bij elkaar en vormt een welkome aanvulling op de openbare bibliotheek in je dorp of stad. Boeken krijgen een dynamischer leven en misschien ontmoet jij hierdoor wel nieuwe vrienden.

De zomerperiode is een gunstige periode om te werken aan de eigen ontwikkeling. Alhoewel misschien wel een aantal collega’s op vakantie zijn, neemt de hoeveelheid te verwerken informatie in deze periode sterk af. Een prima gelegenheid om te werken aan de eigen competenties!

Van 15 tot 17 juni vond in Haarlem het Jubileumcongres plaats van de Koninklijke Vereniging van Archivarissen (KVAN). Een keur aan internationale sprekers sprak over de toekomst van de archivaris. Belangrijke kernwaarden voor de archivaris als authenticiteit, integriteit, toegankelijkheid en privacy komen door digitalisering in een ander licht te staan. Het congres richtte de aandacht in het bijzonder op  het bewaren van bronnen uit de hedendaagse digitale samenleving en op het ontsluiten van digitale archieven op een toegankelijke manier. Het congres werd bezocht door ruim 430 archivarissen en informatieprofessionals uit binnen- en buitenland.

Op 23 juni is de Bredebiebconferentie in Utrecht. Graag nodigen wij u uit voor de conferentie. Het onderwerp: de Informatiemakelaar. Hoe geef ik hier in de dagelijkse praktijk vorm aan? Hoe neem ik hier de mensen in de organisatie in mee? 
De conferentie wordt georganiseerd door de Bredebieb in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI) en de Universiteit Twente. Meer informatie over de Bredebieb vindt u hier. 

De laatste inschrijfweek van het Jubileumcongres van de KVAN gaat in. Wees erbij, juist nu! Het Jubileumcongres is aanleiding om naar de toekomst te kijken van het vak dat door digitalisering op een keerpunt staat.


Ik meld me aan voor de KNVI Nieuwsbrief!

*Verplicht veld
Ik ontvang de nieuwsbrief het liefst als: