Esther Valent: Senior Medewerker Formule Bibliotheek, 50 jaar

Na de middelbare school wilde ik een opleiding gaan volgen, waarmee ik iets kon betekenen voor de maatschappij. Ik heb mij georiënteerd op de School voor journalistiek en de Politieacademie, maar In combinatie met mijn liefde voor lezen is het de toenmalige Bibliotheekacademie Frederik Muller in Amsterdam geworden.

Het leuke vind ik, dat het je functie is om hulp te bieden aan iedereen die informatie zoekt. Bij mij is dat een way of life geworden, iedereen die in een openbare ruimte zoekend om zich heen kijkt (en dan bedoel ik ook online!), vraag ik of ik hem of haar kan helpen.  Het nadeel is dan weer, dat er zó  veel informatie beschikbaar is, dat je er een meester in moet zijn om het goed te filteren. Maar dat is meteen ook een leuke uitdaging!

Hoe blijven we relevant? Veel mensen denken dat ze alles wel via Google kunnen vinden en dat klopt voor een groot deel  ook, maar duiding is erg belangrijk. Vaak wordt afgegaan op informatie die niet gecheckt wordt op betrouwbaarheid. Dus we moeten online goed zichtbaar zijn in onze rol van de wegwijzers naar betrouwbare informatie en daarmee onze relevantie aantonen.

Op de werkvloer ben je geneigd om je bezig te houden met je eigen dagelijkse beslommeringen. De KNVI houdt je op de hoogte van wat er in informatieland allemaal speelt en verbindt informatieprofessionals uit alle sectoren. Dit helpt mee om het niveau van je dienstverlening hoog te houden. Als je te maken hebt met een vraag die niet direct binnen je eigen expertise valt, kan je snel hulp vragen aan een collega. Ik vind het belangrijk dat  er een instituut is, dat dat soort zaken faciliteert.

Van welke afdeling(en) ben je lid (en waarom?
Van de afdeling Openbare Bibliotheken, omdat ik daar al praktisch mijn hele arbeidzame leven in werkzaam ben. Bovendien vind ik dat er binnen de Openbare Bibliotheken wel wat meer aan professionalisering gedaan kan worden. De functie Informatiemedewerker is de laatste jaren enorm veranderd, ik wil me ervoor inspannen om weer een gemeenschappelijk uitgangspunt te vinden dat die functie definieert.

Wat kan nog beter binnen de KNVI?
De functie van de KNVI zou directer duidelijk gemaakt kunnen worden. Nu is er informatie op de website, via de nieuwsbrief en de Informatie Professional, maar binnen een bibliotheek of ander kennisinstituut loop je er niet direct tegenaan. Misschien bekijken hoe informatie over wat de KNVI doet, beter binnen bedrijven en bibliotheken zichtbaar gemaakt kan worden.

Welk advies heb jij voor andere Informatieprofessionals?
Leef je beroep! Laat in je directe omgeving zien dat je informatieprofessional bent en vertel erover op feesten en partijen. Daarmee krijgen mensen een veel beter beeld van wat voor soort mensen informatieprofessionals zijn (allerlei soorten mensen dus en de knotjes en suffe brilletjes zijn tegenwoordig ver te zoeken) en wat ze doen. Daarmee kan het imago van de informatieprofessional behoorlijk verbeterd worden.

Waarvoor kunnen mensen altijd bij jou terecht?
Voor hulp bij een leuk idee, waarmee burgers nog beter van informatie voorzien kunnen worden. Ik ben zelf gespecialiseerd in online informatiebemiddeling via Durf te vragen http://www.knvi.me/profiles/blogs/avonturen-bij-bnl en kan daar zeker ook hulp bij gebruiken.

Wat had je ooit willen zijn, als je geen informatieprofessional was geworden?

Journalist of inspecteur van politie uiteraard, haha, of docent in het volwassenenonderwijs.

Ik ben KNVI lid omdat de informatieprofessional zich meer moet profileren in de samenleving en de KNVI ons daarbij kan ondersteunen.