Jantine Zeeman: Training en Onderwijs, 41 jaar

Ik heb de BDI gedaan in Amsterdam en ben na mijn studie aan de slag gegaan als adviseur en consultant bij het Information Research Center van ABN AMRO. Vervolgens heb ik bij de opleiding Media en Informatie Management gewerkt bij de Hogeschool van Amsterdam.  Communicatie heeft altijd mijn voorliefde gehad. In mijn huidige functie combineer ik informatie, communicatie en onderwijs. Mooier kan niet voor mij!

Ik ben altijd aangenaam verrast over de passie en professionaliteit van informatieprofessionals. 
Dat het vak onder druk staat en soms wordt ondergewaardeerd wordt vind ik jammer. 

In mijn trainingen werk ik aan het communicatiever worden van onze vakgenoten: de blik naar buiten, profileren van jezelf en je dienstverlening en een doorvertaling van die passie naar trots op wat je kunt betekenen voor een bedrijf of organisatie. Dat is altijd weer mijn doel.

Waarom ben je lid van de KNVI?
Ik spreek veel met vakgenoten tijdens mijn trainingen, maar daarnaast wil graag op de hoogte blijven van wat er speelt in het vakgebied. Daar helpt het lidmaatschap van de KNVI bij.

Van welke afdeling(en) ben je lid (en waarom?
Ik werk over de hele breedte en heb dus geen voorkeur.

Wat kan nog beter binnen de KNVI?
Vertellen welke rol de KNVI speelt en wat de vereniging echt concreet kan betekenen voor haar leden.

Welk advies heb jij voor andere Informatieprofessionals?

Innoveer, weet wat je klanten nodig hebben en laat zien wat jij kan betekenen!

Waarvoor kunnen mensen altijd bij jou terecht?
Voor vraagstukken waarbij communicatie, informatie en onderwijs een rol spelen.

Wat had je ooit willen zijn, als je geen informatieprofessional was geworden?
Communicatieadviseur en trainer, en dat ben ik natuurlijk ook geworden. 

Ik ben KNVI lid omdat we elkaar nodig hebben om elkaar te ondersteunen en versterken! Het KNVI helpt ons elkaar te vinden. En nu jij!