Els van de Loo: student IDM, 47 jaar

Ik ben al jaren zelfstandig ondernemer binnen de sportbranche en was op zoek naar een opleiding die mij in de toekomst aan een goede baan kan helpen. De opleiding IDM leek mij een opleiding die gericht is op de toekomst.

Ik vind tot nu toe alles leuk aan het vak van informatieprofessional. Vooral het feit dat informatie overal is trekt mij aan. Ik heb werkervaring opgedaan bij een archeologisch archief, bij het bouwen van een professionele website en bij het doen van onderzoek voor een ziekenhuis. Juist die afwisseling vind ik aantrekkelijk.

Welke uitdagingen zie jij binnen het vakgebied?
Het dichten van de informatiekloof.Het up-to-date houden van je kennis en vaardigheden is juist in het vak van informatieprofessional van groot belang. Een vakvereniging kan je daarbij helpen.

Wat kan nog beter binnen de KNVI?

De focus moet volgens mij minder op de bibliotheken liggen en meer op de diverse andere grotere werkgebieden van een informatieprofessional, zoals gemeentes en overheid, onderzoek en research, internet e.d.

 

Welk advies heb jij voor andere Informatieprofessionals?
Sta open voor de toekomst en voor nieuwe methoden en inzichten. Dit geldt zeker voor de ‘bibliotheek-professionals’.

Waarvoor kunnen mensen altijd bij jou terecht?
Voor deskresearch. Ik vind het heerlijk om te zoeken in databases…

Wat had je ooit willen zijn, als je geen informatieprofessional was geworden?
Boswachter!

Ik ben KNVI-lid omdat ik de toekomst van mijn vak serieus neem… En nu jij!