Joost Heessels: Webmaster KNVI, werkzoekende

Ik ben opgeleid als informatie dienstverlener (MBO 4). Momenteel werk ik als vrijwilliger bij de KNVI, ik zet mij in op het gebied van de sociale media en de website. Verder ben ik werkzoekende nadat ik twee jaar lang invalmedewerker ben geweest bij een openbare bibliotheek in het midden van het land. Stilzitten kan ik echter niet daarom blog ik ook nog via jjjheessels.nl 

Read More

Dymphie van der Heyden: Informatiespecialist

Na de middelbare school wist ik niet wat ik moest gaan doen. De door de beroepskeuzetest aangedragen opleiding voor Bibliothecaris/Documentalist leek me erg saai - wat weet je als je 17 bent - dus ben ik met de opleiding voor Fysiotherapeut begonnen. Snel werd duidelijk dat ik daar totaal niet voor geschikt was: imiddels kende ik iemand die de bibliotheekopleiding in Tilburg deed en dat deed me inzien dat die onderwerpen veel interessanter waren dan ik in eerste instantie dacht.

Read More

Karien Smeding: Docent op het gebied van juridische informatie- en kennismanagement

Na een jaar Duits (mijn lievelingsvak) gestudeerd te hebben bleek dit toch niks voor mij te zijn. Ik heb toen nagedacht over wat ik nog meer leuk vind. Dat is lezen, boeken, zaken ordenen. De studie tot informatiespecialist sluit hier perfect bij aan. Na het afronden van mijn studie heb ik een tijd vrijwilligerswerk gedaan bij Stichting Vluchtelingenwerk in Amsterdam, om zo ervaring op te kunnen doen binnen het vak. Vervolgens ben ik terecht gekomen bij de Bibliotheek Internationaal Recht van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Read More