Justitiethesaurus 2013 digitaal beschikbaar

De vierde editie van de Justitiethesaurus (editie 2013) is nu digitaal beschikbaar. Deze gestructureerde standaard trefwoordenclassificatie is samengesteld door samenvoeging van de WODC-thesaurus (2003) en de ICJ-trefwoordenlijst (2004) en daarna verder ontwikkeld door medewerkers van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) en het InformatieCentrum Justitie (ICJ) van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

De Justitiethesaurus wordt digitaal toegepast binnen justitiewebsites, inclusief websites van veldorganisaties waar onder de Raad voor de Kinderbescherming, NFI, CJIB, Kansspelautoriteit en NCTV. Daarnaast wordt de Justitiethesaurus als zoekinstrument gebruikt voor de catalogus van het ICJ. De Justitiethesaurus wordt eveneens door het Openbaar Ministerie (OM) als standaard ontsluitings- en zoekinstrument toegepast.

 De Justitiethesaurus 2013 en de mutatielijst t.o.v. de vorige editie (2012) is in pdf-vorm op de website van het WODC beschikbaar. Op aanvraag kunnen ook WORD- en XML-versies van actuele Justitiethesaurus geleverd worden.

Zie: http://www.wodc.nl/onderzoeksdatabase/ov-201301-justitiethesaurus-2013.aspx?cp=44&cs=6796