Verslag nieuwjaarsbijeenkomst in Rotterdam

Op 28 januari werden 22 leden van de JI gastvrij onthaald bij de Erasmus School of Law in Rotterdam.

Prof. Frank Smeele hield een  boeiende lezing over “De ramp met de s.s. Willem III' in 1871, waarin hij aan de hand van deze scheepsramp een inkijkje gaf in het maritiem- en verzekeringsrecht. We leerden hoe de aansprakelijkheid voor een brand aan boord van een schip over de eeuwen heen is veranderd, en het illustreerde tegelijkertijd hoe zo’n historisch bronnenonderzoek verliep.

Na de koffie was het de beurt aan Mr. Ben Beljaars die het belang van Legal Information Literacy en de rol van de bibliotheek daarin benadrukte.

Aan het eind van zijn lezing en een korte discussie, die bij iedereen veel herkenning opriep, verzocht hij ons een bijdrage te leveren aan het weblog dat gebouwd is naar aanleiding van het seminar Legal Information Literacy dat in 2013 in Rotterdam is gehouden.

 Helaas kon ons geplande boottochtje door de barre weersomstandigheden niet doorgaan, maar we konden de dag toch gezellig afsluiten met een borrel in het Erasmus Paviljoen op de universiteitscampus.