JI studiereis Luxemburg (stad) : canceld

 

Wil je ook deelnemen aan de studiereis van het JI naar Luxemburg? Aanmelden kan nog tot 14 april 2015!

 Het programma:

-          Woensdag 3 juni: ochtend/middag - op eigen gelegenheid naar Luxemburg | middag (laat) - welkomstborrel| avond - vrij te besteden

-          Donderdag 4 juni: ochtend - Hof van Justitie (rondleiding, bijwonen van pleitzitting, bezoek bibliotheek) | gezamenlijke lunch | middag - culturele activiteit (nog in te vullen) | avond - annual dinner

-          Vrijdag 5 juni: ochtend – gezamenlijke activiteit (nog in te vullen) | middag – op eigen gelegenheid naar huis


Suggesties voor de nog in te vullen activiteiten zijn altijd welkom. 

De overnachtingen worden geregeld en gedeeltelijk gefinancierd (let op! eigen bijdrage deelnemers 100 euro) door het JI. De deelnemers dragen zelf zorg voor de heen- en terugreis.

 De studiereis gaat door bij ten minste 15 aanmeldingen.

 Aanmelden bij Eveline van Haren-Tijmensen (voorzitter JI bestuur): eveline.van.haren@vvaa.nl.

Bestuurswijziging

Op 25 maart hebben we aan het eind van onze bestuursvergadering op gepaste wijze dank gezegd en afscheid genomen van Karien Smeding als bestuurslid van de JI.
Karien is bijna 3 jaar een enthousiasmerende secretaris geweest voor onze afdeling, dus we zullen haar zeker missen.

Pascal Braak is bereid gevonden haar taken op zich te nemen, waar we uiteraard zeer blij mee zijn.
Voor berichten aan het bestuur is hij bereikbaar via:  p.braak@uva.nl

 


 

Verslag nieuwjaarsbijeenkomst in Rotterdam

Op 28 januari werden 22 leden van de JI gastvrij onthaald bij de Erasmus School of Law in Rotterdam.

Prof. Frank Smeele hield een  boeiende lezing over “De ramp met de s.s. Willem III' in 1871, waarin hij aan de hand van deze scheepsramp een inkijkje gaf in het maritiem- en verzekeringsrecht. We leerden hoe de aansprakelijkheid voor een brand aan boord van een schip over de eeuwen heen is veranderd, en het illustreerde tegelijkertijd hoe zo’n historisch bronnenonderzoek verliep.

Na de koffie was het de beurt aan Mr. Ben Beljaars die het belang van Legal Information Literacy en de rol van de bibliotheek daarin benadrukte.

Aan het eind van zijn lezing en een korte discussie, die bij iedereen veel herkenning opriep, verzocht hij ons een bijdrage te leveren aan het weblog dat gebouwd is naar aanleiding van het seminar Legal Information Literacy dat in 2013 in Rotterdam is gehouden.

 Helaas kon ons geplande boottochtje door de barre weersomstandigheden niet doorgaan, maar we konden de dag toch gezellig afsluiten met een borrel in het Erasmus Paviljoen op de universiteitscampus.