Lessenreeks mediawijsheid in Wikiwijs beschikbaar

Een veelzijdige lessenreeks over Mediawijsheid is kosteloos beschikbaar in Wikiwijs. De leerlijn Moderne Media van de Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle, die bestaat uit deze lessen won op 30 maart jl. de Nationale Onderwijsprijs 2011. De collectie bestaat uit ruim 210 uur gratis lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs en gaat over de invloed en werking van media en actuele onderwerpen als ‘imago en identiteit op internet’, ‘online pesten, maar gaat ook dieper in op de journalistiek, fotografie en reclame.

Een veelzijdige lessenreeks over Mediawijsheid is kosteloos beschikbaar in Wikiwijs. De leerlijn Moderne Media van de Thorbecke Scholengemeenschap in Zwolle, die bestaat uit deze lessen won op 30 maart jl. de Nationale Onderwijsprijs 2011. De collectie bestaat uit ruim 210 uur gratis lesmateriaal voor het voortgezet onderwijs en gaat over de invloed en werking van media en actuele onderwerpen als ‘imago en identiteit op internet’, ‘online pesten, maar gaat ook dieper in op de journalistiek, fotografie en reclame. De lessen zijn los of als reeks te gebruiken in vakken als Nederlands, maatschappijleer, cultureel kunstzinnige vorming en ICT.

Ook is er voor scholen een plan van aanpak beschikbaar om zelf met het vak aan de slag te gaan. Het lespakket is samengesteld en gebaseerd op 36 eindtermen voor de eerste drie klassen onderbouw van vmbo, havo en vwo. Met dit lespakket kan gemiddeld twee lesuren mediawijsheid per week gegeven worden, wat neerkomt op ongeveer zeventig lesuren per jaar.

Neem hier een kijkje in lessenreeks over Mediawijsheid.

Auteur Marjon Bakker, adviseur wiki's in het onderwijs en webredacteur van Wikiwijsinhetonderwijs