KNVI Studiereis 2014 – Schotland

Beste collega’s,

De Reiscommissie van de afdeling O&O van de KNVI heeft het voornemen om in 2014 weer een studiereis te organiseren. Na het afwegen van de verschillende mogelijkheden hebben wij gekozen voor Schotland, met het accent op Edinburgh en Glasgow (mogelijk ook Dundee en St. Andrews).
De thema’s waaraan we dit keer extra aandacht willen geven zijn:
• New library services o Research support by faculty liaisons
o Research data management
o Re-inventing the library

• Sharing library services and other library initiatives to reduce costs
• Re-skilling information professionals
• Architecture
• Open access
• Unique and distinctive collections

Reisperiode
De reisperiode valt hoogstwaarschijnlijk in de 2e helft van maart 2014 (één week van zaterdag tot zaterdag).

Kosten
De totale kosten voor de reis komen op ongeveer € 900-1100 per persoon op basis van verblijf in een tweepersoonskamer. Voor een eenpersoonskamer moet je rekening houden met een opslag van circa € 400.
De reiskosten omvatten de kosten van vervoer, luchthavenbelasting, hotel en een omslag van de gezamenlijke kosten voor welkomstborrel, slotdiner, cadeaus, e.d.
Daarnaast moet je rekening houden met kosten voor lunches, diners, annulerings- en reisverzekering, e.d. De definitieve reissom moet nog worden vastgesteld.

Aanmelden
Als je serieuze belangstelling hebt voor deze reis, dan kun je je aanmelden door het sturen van een e-mail naar f.mast@erasmusmc.nl. De sluitingsdatum is 30 september 2013.


Er kunnen maximaal 40 personen deelnemen aan de reis. Deelnemers moeten lid zijn van de KNVI of de VVBAD. O&O-leden hebben voorrang, indien er meer dan 40 aanmeldingen zijn.

Met vriendelijke groet,

De Reiscommissie:
Janny Jonkers
Frans Mast
Marga Staelens
Jeannette Waegemakers
Ans ter Woerds