Prissma organiseert: de LexisNexis InfoBattle en een “kijkje” bij de NOS in Hilversum

Infobattle 2013 Regio Centraal Nederland

Na inmiddels al weer zeven succesvolle regionale InfoBattles en één landelijke finale krijgt de regio Centraal Nederland eindelijk een ‘eigen’ InfoBattle. En om het verhaal nóg mooier te maken combineren we het gelijk maar met een Kijkje in de Keuken bij een echt Nederlands ‘instituut’: de NOS in Hilversum!

Prissma is één van de grootste en meest actieve afdelingen binnen het KNVI en richt zich op medewerkers, analisten en managers die actief zijn binnen het veld van Informatie, data- en media. Zij organiseert kennismiddagen, bedrijfsbezoeken, netwerkborrels, de jaarlijkse “Prissma’s Pitch” en andere activiteiten waarbij de inhoudelijke kennisoverdracht gekoppeld wordt aan gezelligheid. Onze doelstelling is om de kennis van collega’s binnen ons vakgebied te vergroten. Onze activiteiten bieden dan ook een ideale mogelijkheid om gelijkgestemden te ontmoeten en kennis te nemen van ontwikkelingen binnen ons vakgebied.

Wat is een InfoBattle?

De LexisNexis InfoBattle is de eigen draai die Prissma heeft gegeven aan de vooral in Angelsaksische landen bekende maar ook in Nederland veel gespeelde ‘Pub Trivia Quizzen’ waarbij de deelnemers in teams van maximaal 4 personen onder het genot van een hapje en een drankje een keur van Trivial Persuit- achtige kennisvragen te beantwoorden krijgen. Tijdens onze InfoBattles krijg je 60 vragen die met ons vak te maken hebben, waaronder enkele foto-rondes met afbeeldingen van bedrijfslogo’s, personen en bibliotheken, een muziekronde, een opzoekronde waarbij gebruik wordt gemaakt van smartphones, en andere ‘algemeen vakgerichte’ vragen. Het niveau is zodanig dat iedere Informatieprofessional er goed aan kan deelnemen maar niet-vakgenoten er meer moeite mee zullen hebben. De Prissma InfoBattle wordt net als verleden jaar gesponsord door de firma LexisNexis die behalve de prijzen voor de lokale voorrondes ook de hoofdprijs (een iPad Mini voor elk teamlid!) op de landelijke finale verzorgt.

Kijkje in de Keuken

Het ‘Kijkje in de Keuken’ vindt plaats bij de NOS in Hilversum, en ook de aansluitend georganiseerde InfoBattle vindt daar (of in de nabijheid van de NOS) plaats. Tijdens het Kijkje krijg je een rondleiding door de studio’s en de redactievloeren van de NOS en een presentatie door vakgenoten waarbij aandacht wordt gegeven aan de producten en diensten die men levert aan onder meer de redacteuren van nieuws- en sportprogramma’s.

De details

Datum: 17 oktober 2013
Waar: NOS, Mediapark Hilversum
Tijden ‘Kijkje’: 15:00-16:30 (inloop vanaf 14:45)
Tijden InfoBattle: 16:45-19:00 uur (inloop vanaf 16:30)
Deelname: € 5,00 per persoon. Drankjes en hapjes zijn inclusief.
Legitimatie is verplicht!

Aanmelden

Je kunt je zowel als team van 2, 3 of 4 deelnemers als individueel aanmelden. De ervaring leert dat ter plaatse spontaan samengestelde teams erg succesvol kunnen zijn en tot boeiende contacten kunnen leiden. Schroom dus niet om je als “eenling” aan te melden, wij zorgen ervoor dat je met andere leuke mensen in contact komt!

Let op: er is vanwege de logistiek een maximum aantal deelnemers voor het Kijkje. Toelating tot het Kijkje gaat op basis van moment van aanmelding.
Voor de InfoBattle geldt geen maximum aantal deelnemers. Je mag beide evenementen combineren, maar dat hoeft niet. Je kunt je ook alleen aanmelden voor het kijkje of alleen voor de InfoBattle. Voor al onze activiteiten geldt dat deelname in principe open staat voor iedereen. Leden van Prissma, en (in tweede instantie voor dit event:) mensen die zijn aangesloten bij het CNIN hebben voorrang. Ook mensen die aan beide evenementen deelnemen hebben voorrang.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan Prissma via InfoBattle@prissma.nl onder vermelding van “deelname Kijkje en InfoBattle Hilversum”. Geef voor zover mogelijk aan met welke mensen je zult komen, en of je aan beide evenementen deel wilt nemen of alleen aan de InfoBattle. Geeft ook aan op je lid bent van Prissma of van het CNIN.

Kijk voor een overzicht van onze andere evenementen, zoals Prissma’s Academy onder de activiteiten. Meer informatie over lid worden vind je hier.