Met OIN en de KNVI naar de Rozet

Op 30 januari organiseren het Oostelijk Informatienetwerk (OIN) en de KNVI Onderwijs & Onderzoek afdeling een bezoek aan twee bijzondere kennisinstellingen in Arnhem. De Bibliotheek Arnhem heeft sinds september vorig jaar haar intrek genomen in Rozet waar ook het Erfgoedcentrum, het Kunstbedrijf Arnhem, Volksuniversiteit, Kunstuitleen toArt en café-restaurant Momento gevonden kunnen worden. In dit nieuwe pand is gekozen voor een nieuwe inrichting van zowel de ruimtes als de collectie.

Het Gelders Archief staat wellicht wat minder in de belangstelling maar is al vele jaren bezig met het verwerven en beheren van archieven en historische documenten uit en over Gelderland alsmede de gemeenten Arnhem, Renkem, Rheden, Rozendaal en Overbetuwe.

Graag nodigen we leden van OIN en KNVI alsmede andere geïnteresseerde informatieprofessionals uit om zowel naar de actuele ontwikkelingen in Rozet te komen kijken als met ons het verleden van Gelderland te ontdekken.

Vanaf 11.30 bent u welkom in café-restaurant Momento in Rozet (www.rozet.nl) waarna om 12.00 een rondleiding gegeven zal worden. Om 14.15 verzamelen we ons bij het Gelders Archief (www.geldersarchief.nl) waar van 14.30 tot 15.30 een rondleiding zal volgen. Na afloop kunnen natuurlijk weer ervaringen uitgewisseld worden tijdens de borrel.

Aanmelden kan via Marijke Mentink (marijke.mentink@wur.nl). Aan deelname zijn geen kosten verbonden.