BOOK LAB #3. Gezocht: innovatieve ideeën voor de boekensector

Een roman die het verhaal écht tot leven wekt, een digitaal kookboek met ratings, een 360° interactieve tourist guide. Heb jij een innovatief digitaal idee voor de boekensector? Meld je (alleen of in team) aan vóór 24 maart 2014 via info@idrops.be en maak kans op 10.000 euro om je idee samen met experts te ontwikkelen.

Ebooks zijn ‘booming business’. Dat resulteert in heel wat nieuwe uitdagingen, vraagstukken en opportuniteiten voor uitgevers, schrijvers en illustratoren. Misschien heb jij een idee waarvan je denkt dat het een innovatief succes kan zijn op de boekenmarkt. Parkeer je idee niet zomaar. Wellicht is het revolutionair! Je hebt een goed concept maar je mist de juiste connecties, technologische expertise, een commerciële strategie, of je hebt net dat ene duwtje nodig. Laat je concept uitgroeien tot een haalbaar en waterdicht project op BOOK LAB #3 én maak bovendien kans op 10.000 euro. BOOK LAB #3 is een driedaags hands-on development lab waarvoor je je kan aanmelden met een idee, concept of een project dat je graag wilt uitwerken. Tijdens drie leerrijke en inspirerende dagen word je begeleid door professionele experts uit de boeken- en digitale sector. Tijdens BOOK LAB #3 bouw je je digitaal idee uit tot een technisch sterk concept, ondersteund door een scherp business model én distributiestrategie, helemaal klaar voor productie. Via diverse methoden, zoals lateraal denken en brainstorming in individuele en groepssessies begeleiden de coaches en experts je in dit innovatietraject. Pitch je idee tijdens BOOK LAB #3 – development LAB en maak kans om 10.000 Euro te winnen en je project te ontwikkelen.

Dien je idee/project in door een email (met korte bio, motivatie en project omschrijving) te verzenden naar info@idrops.be en ga voor een plek in de driver’s seat op het driedaagse BOOK LAB #3 – development LAB. Deadline om je project in te dienen is 24 maart 2014. Van alle inschrijvingen zullen 10 projecten de kans krijgen om hun concept te pitchen aan een middenjury. Na deze ronde zullen maximaal 5 projecten geselecteerd worden voor deelname aan het driedaagse LAB.

BOOK LAB #3 praktisch:

  • Deadline indienen idee/project: 24 maart 2014.
  • Eerste bekendmaking van de geselecteerde projecten die mogen deelnemen aan de middenjury: 4 april.
  • Registratie fee: € 300 per persoon voor de 3 volle dagen (excl. VAT, gebruik van KMOportefeuille is mogelijk). Inbegrepen zijn naast de professionele coaching, ook alle koffiepauzes en lunches.
  • Je kan alleen of in team registreren. Het inschrijvingsgeld wordt toegepast per individu.

(BOOK LAB #3 is een deels Nederlandstalig, deels Engelstalig LAB)

BOOK LAB #3 wordt georganiseerd met de steun van Boek.be, Uitgeverij van de Toekomst, Nederlandse Taalunie, Nederlandse Ambassade in Brussel, Vlaams Fonds voor de Letteren, Librius

Geschreven door kim