Dime - eerlijke data handel (Prissma Pitch winnaars 2013!)

Juni vorig jaar won dime - data is me de Prissma Pitch in het Kurhaus.
Met trots kunnen wij dan ook vertellen dat wij sinds kort online staan met de crowdfunding! Hiermee willen wij de bètaversie van het systeem gaan ontwikkelen.

Weer grip op je eigen online gegevens 
Veel bedrijven verzamelen online persoonsgegevens. Deze zijn namelijk geld waard. Maar deze data wordt vaak verzameld zonder jouw toestemming, laat staan dat je hiervoor betaald wordt. Dime is een start-up die hier iets aan doet!

Bij dime kan namelijk iedereen zélf geld verdienen door zelf te kiezen welke gegevens zij delen. Bedrijven kopen deze fairtrade-data bij dime. De bedrijven betalen dime, en de particulier die deze gekochte data beschikbaar heeft gesteld krijgt hier een eerlijke betaling voor terug. Zo werken wij aan een eerlijke markt voor persoonsgegevens.

Discussie
Privacy is een actueel onderwerp. Particulieren hechten gelukkig steeds meer waarde aan hun eigen privacy. Bedrijven die extern data inkopen krijgen hier veel kritiek op. Veel van deze data komt namelijk uit onduidelijke bronnen, bedrijven en databanken. Dit kan natuurlijk ook veel transparanter en eerlijker!

Crowdfunding
Om dit bedrijf te realiseren zijn wij bezig om geld in te zamelen door middel van crowdfunding. Dit geld wordt pas uitgekeerd aan dime als het doelbedrag 100% opgehaald is. Dit geld zal gebruikt worden om de bètaversie van het platform te bouwen. Op dit platform kunnen de eerste particulieren zich aanmelden.  http://www.dataisme.com/crowdfunding

Fairtrade data 
Door iedereen zélf te laten beslissen welke gegevens zij willen delen, wil dime de datahandel eerlijker en transparanter maken.