Objecten van Atria nu ook toegankelijk via Europeana (www.europeana.eu)

Een speelgoed-Margaret Thatcher, de nationale feestrok, de hoofddoek Capster van Cindy van Bremen en het negentiende-eeuwse koperen inktstel van Maria Wibaut van de Amsterdamse Vrouwenclub: vanaf nu zijn deze objecten uit de collectie van Atria, kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis, ook toegankelijk via Europeana, Europa’s digitale bibliotheek, museum en archief. 
 
In totaal zijn meer dan 1700 gedigitaliseerde objecten uit de archiefcollectie van Atria toegankelijk gemaakt voor Europeana. Hiermee krijgt de Nederlandse emancipatie- en vrouwengeschiedenis een prominente plaats binnen het geheel van Europeana-verzamelingen. En bovendien draagt Atria met dit initiatief bij aan de totstandkoming van de Digitale Collectie Nederland. Lees hier meer.

http://www.atria.nl/atria/nl/actueel/nieuwsoverzicht/_pid/column2_1/_rp_column2_1_elementId/1_346533