Rondetafelconferentie over de toekomst van het informatievak.

Save the date: op do. 29 januari 2015 organiseert Initiatiefgroep KEI van 14.00-17.00 uur in Amsterdam een Rondetafelconferentie over de toekomst van het informatievak.

Omdat we die toekomst voor ons mooie vak alleen sámen kunnen maken, nodigen we aan tafel uit:

  • Werkgevers die hun visie geven op de arbeidsmarkt voor informatie- en mediaprofessionals
  • Opleiders en certificeerders die zich willen uitspreken over het onderwerp "de vakkennis van de informatieprofessional"
  • Informatiespecialisten vanuit alle verschillende disciplines binnen het vakgebied
  • Studenten en werkzoekenden die op zoek zijn naar een stageplaats, traineeship of werkplek
  • Eindgebruikers ("klanten") die de diensten / producten van informatieprofessionals gebruiken.

Aan vier grote ronde tafels zal een ieder zijn mening kunnen geven en wordt er gediscussieerd over een aantal stellingen die te maken hebben met het thema van de bijeenkomst "de toekomst van het informatievak". Die stellingen zijn nu nog niet bekend. Daar hebben wij, initiatiefgroep KEI, uw hulp bij nodig! Voelt u zich aangesproken, reageer dan door uw stelling op één van de blanco formulieren te schrijven en lever hem in bij de KNVI/NVBA/SOD-stand tijdens het KNVI-Jaarcongres, 18 november in Nieuwegein.

Reserveer 29 januari 2015 in uw agenda en kom meepraten. De toekomst maken we sámen!

Wat doet de initiatiefgroep KEI?

KEI staat voor de Kwaliteit en het Imago van de informatieprofessional. Daar is niks mis mee, maar de beroepsmatig werkzame informatiespecialist voert zijn werkzaamheden steeds minder vaak in een als zodanig gedefinieerde functie uit, steeds meer ook in bredere, wisselende korte termijnverbintenissen of projecten. Hoe bewijst deze professional aan volgende opdrachtgevers dat zijn/haar kennis en competenties aan objectief vastgestelde (hoge) vaktechnische eisen voldoen als daar niet een onafhankelijk kwalitatief kader voor is? Hoe meet deze professional zijn/haar marktwaarde ten opzichte van vakgenoten? Hoe bepaalt deze professional of hij/zij nog 'on track' is met bijscholing ten opzichte van andere vakgenoten? Hoe krijgt deze professional de welverdiende credits voor zijn/haar inspanningen als die binnen de organisatie anoniem c.q. in teamverband zijn geleverd? Het zijn exact deze zaken waar KEI het antwoord op wil zijn en dat met gebruikmaking van al lang in het buitenland (m.n. het Verenigd Koninkrijk) opgedane expertise, vertaald naar de unieke Nederlandse situatie.

Wilt u een uitgebreidere indruk krijgen van (de activiteiten van) KEI dan raden we u aan onze website www.kei-ip.nl te bezoeken. Voor nadere inlichtingen: Margriet van Eck Poppe (voorzitter) E: info@kei-ip.nl U kunt via dit mailadres ook uw stelling(en) voor 29 jan. indienen.