Oproep KNVI Young Talent

KNVI Young Talent is het speciale talentprogramma van de beroepsvereniging voor informatiespecialisten. De informatiesector wordt steeds belangrijker. Goede informatieprofessionals zijn goud waard in een bedrijf of instelling want zoeken naar informatie kost geld maar het vinden van informatie levert geld op.

Young informatiespecialistisch talent vinden we in de klassieke informatieomgevingen, maar ook steeds meer in commerciële organisaties. En of je je tijdens je werk nou bezig houdt met een innovatieve manier van collectiebeheer, de inzet van een slimme bedrijfsportal, het return of investment van een beeldbank of de informatie-architectuur van User eXperience Design: je kunt zeker in aanmerking komen als Young Talent.

Ben jij…

- bijzonder vernieuwend aan het werk in de informatiesector
- maximaal 35 jaar
- dé persoon wiens verhaal verschil uit maakte in zijn of haar organisatie/werkgebied

What’s in it for you?

- Podium voor je verhaal op het KNVI congres in het ‘Young Talent Track’
- Publicatie van je verhaal (congresboekje, InformatieProfessional)
- Bekendheid in het vakgebied en mogelijke nieuwe werkgevers
- Exposure op de website over het vakgebied informatiespecialist.nu
- Begeleidingstraject internationale publicatie (bijvoorbeeld BOBCATSSS)
- Opname in de ‘young talent list’ op de website KNVI

KNVI congres

De informatiesector wordt steeds belangrijker. Goede informatieprofessionals zijn goud waard in een bedrijf of instelling want zoeken naar informatie kost geld maar het vinden van informatie levert geld op. Des te meer een reden om de Young Talent Track te bezoeken. Op dit podium presenteren zich 6 jonge inspirerende talenten. Nieuwe inzichten die met lef en durf bedacht zijn worden kort en krachtigmiddels pecha-kucha gepresenteerd. De effecten van vernieuwing in een organisatie komen aan de orde of dit nu rond het thema UX design is of een bijzonder sharepointproject, het laat u een andere kant zich van het werk. Technische innovatie of inhoudelijke innovatie of het openbreken van oude structuren door noviteiten, in dit track kunt u er kennis van nemen. Laat u uitdagen door dit jonge talent en wat zij te weeg brengen in een organisatie. Doe nieuwe inspiratie op of maak kennis met je toekomstige collega’s. In deze track wordt een verbinding gelegd tussen wat oud geleerd is en nieuw gedaan wordt. Laten we met elkaar weer trots zijn op ons vak, op de vernieuwing die gaande is. De zes jonge talenten zijn geselecteerd uit een aantal inzendingen en geselecteerd door een jury.

Hoe geef je je op voor het young talent track?

Stuur VOOR 20 JUNI 2014 een mail aan Gemma Wiegant (G.Wiegant@detweedeverdieping.nu) en Klaas Jan Mollema (k.j.mollema@hhs.nl), met hierin:

- Je voornaam, achternaam, leeftijd, achtergrond, huidige werkgever, functie.
- Een korte cv tekst (max. 200 woorden)
- Een tekst over jouw verhaal (max. 200 woorden)
o Wat je wil vertellen
o Waarom je vindt dat je exposure verdient
o Wat je verhaal bijzonder maakt.
o Wat je beweegt (in het vakgebied)
- Een link naar je linkedin profiel
- Geef aan welke ervaring met presenteren je eerder hebt opgedaan (collega’s, management, school, conferenties)