KNVI jaarcongres 2014; Altmetrics in de praktijk

Citaties vormden lange tijd de standaardindicator voor impact en gebruik van wetenschappelijk onderzoek; artikelen gepubliceerd in gerenommeerde tijdschriften die op hun beurt refereerden aan andere gepubliceerde artikelen in andere bekende tijdschriften stonden gelijk aan prestige en erkenning. Het is nu mogelijk om naast citaties ook informatie over onderzoek te verzamelen rondom bijvoorbeeld gebruik, mentions en sociale media. Deze nieuwe indicatoren, altmetrics, zijn veel eerder beschikbaar dan citaties en bieden daardoor sneller een beeld van de impact van onderzoek. Altmetrics kunnen tevens nieuwe formats veel beter volgen dan de bekende methodes uit het verleden. 

Tijdens het KNVI congres op 18 november geeft Plum Analytics een masterclass over altmetrics waarin de manier waarop deze nieuwe indicatoren in de praktijk gebruikt worden onder de loep wordt genomen en een blik wordt geworpen op de toekomst. Wilt u meer weten over altmetrics en over wat deze voor uw organisatie kunnen betekenen? Dan kunnen wij u deze masterclass zeker aanraden! 

Graag willen wij alvast inventariseren hoeveel interesse er is voor deze altmetrics masterclass zodat wij daar in onze planning rekening mee kunnen houden. Heeft u interesse in deze sessie? Geeft u dat dan hieronder bij ons aan! 

Geef a.u.b. hier aan of u geïnteresseerd bent in de masterclass Altmetrics. Bij voorbaat veel dank voor de door u te nemen moeite!