SoundLexie wint InformatieProfessional 2014 prijs

1098765knvi_98776.jpg

3 finalisten presenteerden zich op 26 juni in de KNVI PRISSMA Pitch met hun vernieuwende ideeën en streden om de KNVI InformatieProfessional 2014 prijs.

Dominique Farace presenteerde de Pisa Declaration die de toegang tot grijze literatuur wil bevorderen. Met de prijs wil Dominique grijze literatuur uit Nederland ontsluiten. Meer informatie vind je hier.

Swarming is een concept waarmee je tijdens het surfen gelijkgestemden kunt ontmoeten: mensen die anders onzichtbaar voor je zouden zijn gebleven. Dit idee werd gepresenteerd door Marco Bungo. Meer info vind je hier.

Tirza Martens, Kim Vendrig, Jeffrey Visser, Kiki Eijreiner, Melanie Groot and Resi Krul strudenten aan de MIC aan de Hogeschool van Amsterdam ontwikkelden een demonstratiemodel van SoundLexie. Met deze app kunnen mensen met dyslexie geholpen worden om spelfouten te voorkomen.

De jury oordeelde unaniem dat SoundLexie de winnaar was: het idee is bijzonder innovatief, de studenten hebben heel goed nagedacht over mogelijkheden om de app daadwerkelijk verder te ontwikkelen en presenteerden ook een duidelijke business case waarin belangenverenigingen van dyslexie patienten en zorgverzekeraars een belangrijke rol spelen.

KNVI voorzitter Michel Wesseling overhandigde de prijs van 2500 euro aan de studenten en riep hen op om zo snel mogelijk met een crowdfunding actie te beginnen om de app nu ook daadwerkelijk te ontwikkelen.

Het KNVI bestuur feliciteert de winnaars met hun innovatieve idee.