Hans van Velzen Lid van Verdienste KNVI

hans_van_velzen.jpg

Op 7 juli 2014 is Hans van Velzen bij zijn afscheid als directeur van de Openbare Bibliotheek Amsterdam benoemd tot Lid van Verdienste van de KNVI. De voorzitter, Michel Wesseling overhandigde Van Velzen de oorkonde en bedankte hem voor de wijze waarop Van Velzen zich in de afgelopen jaren heeft ingezet voor het beroep.

“Hans: jij hebt je in de afgelopen vele jaren ingezet voor de bevordering van het Openbare Bibliotheekwerk in Amsterdam, Nederland en ook Internationaal. Je was misschien wel dé drijvende kracht achter het IFLA congres in 1998. Die verbinding zoeken is wellicht wel je sterkste kant, want ook hier in Amsterdam stond jij aan de wieg van ADAMNET dat openbare, wetenschappelijke en speciale bibliotheken met elkaar verbindt, maar dat nog belangrijker de burgers, studenten en wetenschappers van deze stad met elkaar verbindt. De KNVI wil haar waardering uitspreken voor jouw bijdrage aan de ontwikkeling van het bibliotheekwerk en met name ook aan de ontwikkeling en verdere uitbouw van ons beroep: informatieprofessional.

Daarom heeft het bestuur besloten je te benoemen tot lid van verdienste van onze vereniging. We hopen dat je dit bijzondere lidmaatschap wilt aanvaarden en dat je ook na je vertrek bij de OBA het spannende vak van informatieprofessional een warm hart blijft toedragen.”, aldus Wesseling. Hij sprak tevens de wens uit dat ook de nieuwe directeur van de OBA, Martin Berendsen het goede voorbeeld van Van Velzen zou volgen en zich zal inzetten voor het werk van de KNVI.