Congres Collectie Nederland in Context

De bibliotheeksector is in beweging  door verschillende maatschappelijke ontwikkelingen zoals digitalisering, innovatie, burgerparticipatie en bezuinigingen. Deze ontwikkelingen hebben impact op de positie van openbare bibliotheken en leveren (nieuwe) uitdagingen en vraagstukken op die om oplossingen vragen. Oplossingen die we met elkaar bespreken in dit congres. Zo heeft de totstandkoming van de digitale bibliotheek gevolgen voor het collectiebeleid binnen de bibliotheeksector.  En ook in de nieuwe Bibliotheekwet, die de openbare bibliotheken een toekomstbestendig kader moet bieden, speelt het (digitale) collectiebeleid een belangrijke rol. SIOB organiseert dit congres samen met verschillende organisaties uit het bibliotheekveld.

Redenen genoeg om samen met tal van vertegenwoordigers uit de bibliotheeksector de betekenis van deze ontwikkelingen en diverse vraagstukken te bespreken en te vertalen naar praktische oplossingen.

Laat je inspireren en denk en discussieer mee tijdens dit congres op 8 oktober aanstaande!

Programma
In het programma staan de laatste ontwikkelingen rondom de drie  thema’scollectiebeleidcontextualisering en co-creatie centraal. Interessante sprekers,  binnen en  het buiten het bibliotheekveld, laten hun licht schijnen over relevante ontwikkelingen op het gebied van de Collectie Nederland. Naast een plenair ochtendprogramma kunt u in de middag deelnemen aan interactieve deelsessies rondom bovengenoemde drie thema’s.

Doelgroep
Het congres is gericht op directeuren, managers , collectioneurs en betrokkenen bij de ontwikkelingen rond de Collectie Nederland.

Kosten
Deelname aan het congres kost €95,- (incl. lunch)

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor het congres door een e-mail te sturen aan Seher Hazinedar (hazinedar@siob.nl) onder vermelding van uw naam, organisatie, (factuur) adres, telefoonnummer en e-mailadres.

Na inschrijving ontvangt u een bevestiging met het definitieve programma, een beschrijving van de deelsessies en een factuur voor uw deelname.

Praktische informatie
Datum: woensdag 8 oktober 2014
Locatie: Media Plaza | Jaarbeurs | Utrecht
Tijdsduur: 10.00 – 17.00 uur

Meer informatie
Voor meer informatie over het congres Collectie Nederland in Context kunt u contact opnemen met SIOB adviseur Norma Verheijen:  verheijen@siob.nl.