IVI Award: nieuwe prijs voor innovatie in de informatiebranche

Dit najaar zal voor het eerst de Innovatie voor Informatie Award worden uitgereikt, de IVI Award. De IVI Award is een nieuwe prijs bedoeld om innovatie in de informatiebranche in de meest brede zin te stimuleren. In aanmerking voor deze prijs komen initiatieven in zowel openbare, onderwijs- en speciale bibliotheken en archieven, mits deze een openbaar karakter hebben. Het gaat om innovaties op elk gebied: zowel technisch als sociaal, zolang ze maar ten goede komen aan het publiek.

De prijs zal worden toegekend door een jury bestaande uit: Bas Savenije (Koninklijke Bibliotheek) Edwin Mijnsbergen (M I Webwerk), Valentine van der Lande (internet entrepreneur) en Peter Gorgels (Rijksmuseum).

De IvI Award is een initiatief van de Stichting Innovatie voor Informatie. De prijs bestaat uit 12.500 euro aan innovatiesupport. Meer informatie over de prijs is te vinden op http://iviaward.nl/

 De IVI Award zal worden uitgereikt tijdens het KNVI-congres op 18 november a.s. Om voor deze prijs in aanmerking te komen kunnen organisaties zichzelf (of anderen) aanmelden via de website www.iviaward.nl.

Voor meer informatie, neem contact op met de stichting via info@iviaward.nl.