KNVI project 'Blijf in Beweging' winnares 2014 Tessa Pronk aan het woord...

Eind vorig jaar heeft Tessa Pronk, werkzaam bij de Universiteit van Utrecht, een bijdrage ontvangen vanuit het project "Blijf in Beweging". Deze bijdrage is beschikbaar gesteld door het GO Fonds. Je kunt onderstaand lezen hoe ze met haar winnende idee aan de slag is gegaan en welke plannen ze nog heeft.

Tot nog toe heb ik een bezoek gebracht aan Isabel Brouwer om te praten wat voor rol de universiteitsbibliotheek in Leiden heeft in tekst mining. Een hele grote rol bleek, met name gericht op de content. Ook sprak ik met Kristina Hettne over haar onderzoek naar tekst mining en applicaties voor de Life Sciences. In de komende tijd ga ik mezelf meer verdiepen in de techniek. Hiervoor ga ik een (gratis) online tekst mining cursus volgen door middel van video-lezingen. Ook ga ik een ‘crash course’ python doen in voorbereiding van een cursus natural language processing met NLTK in juni-juli. In september staat een bezoek aan NACTEM op de agenda. Ik heb ook het idee opgevat om collega informatie specialisten uit te nodigen voor een brainstorm. Dat komt dus nog allemaal! 

Ook dit jaar heeft het GO Fonds weer een bijdrage beschikbaar gesteld!
Binnenkort volgt meer informatie over de aanmeldingsprocedure, maar je kunt nu alvast nadenken over ideeën en wensen om je talenten verder te ontwikkelen!