Hoge verwachtingen voor een nieuwe tijd: David Lankes in Nederland

Je ‘bent’ bibliothecaris, archivaris of informatieprofessional: het maakt onderdeel uit van je identiteit.  Er zijn vakopleidingen, vakbladen en er is een beroepsvereniging waarvan je lid bent.
 Als je kijkt naar de werkelijkheid van nu, zie je dat de wereld van informatiebemiddeling behoorlijk is veranderd.

Wat kun je verwachten van deze veranderingen in het informatievak in het algemeen en in de bibliotheeksector in het bijzonder. Wat verwacht je eigenlijk zelf als ‘librarian’ (informatieprofessional), ben je klaar om aan de hoge verwachtingen van onze gebruikers te voldoen, en ben je bereid om deze verwachtingen waar te maken?

Op dinsdag 15 september is David Lankes in Nederland. Lankes is professor, writer& thinker in de bibliotheek- en informatiewetenschap aan de Syracuse University’s School of Information Studies in de staat New York, VS.
Hij wordt door vakgenoten omschreven als een van de grote denkers over de toekomst van het bibliotheekwerk.
 
In 2011 is de The Atlas of New Librarianship verschenen,  waarmee hij de ABC-CLIO/Greenwood Award 2012 won. In 2012 schreef hij Expect More: Demanding Better Libraries For Today’s Complex World.

Zijn bezoek aan Nederland maakt deel uit de ‘Expect more’ wereldtour.  Deze tour heeft als centrale boodschap ‘that our communities should expect outstanding libraries, and we need to continue to prepare outstanding librarians to lead them’.
David Lankes zal op deze dag zijn gehoor uitdagen om gezamenlijk te kijken naar de nieuwe vormgeving van het bibliotheekvak. 

Binnenkort kun je je hier aanmelden om aan de workshop en de lezing deel te nemen.

Lees meer over David Lankes