KNVI O&O: Studiereis 2016 – Berlijn / Dresden

Beste collega’s,

De Reiscommissie van de afdeling O&O van de KNVI heeft het voornemen om in 2016 weer een studiereis te organiseren. Na het afwegen van de verschillende mogelijkheden hebben wij gekozen voor Duitsland: Berlijn en Dresden.

Zoals gebruikelijk willen we weer een rijke schakering aan bibliotheken gaan bezoeken die interessant zijn voor informatieprofessionals van universiteiten en hogescholen.
De thema’s waaraan we dit keer extra aandacht willen geven zijn:
• Research Support
• Research Data Management
• Open Access / Open Data
• Maker Spaces
• Information Literacy
• Enhanced Publications
• Architecture

Reisperiode
De reisperiode loopt van 23 tot en met 30 april 2016 (één week van zaterdag tot zaterdag).
We vliegen van Schiphol naar Berlijn en v.v.

Kosten
De totale kosten voor de reis komen op ongeveer € 500-600 per persoon op basis van verblijf in een tweepersoonskamer. Voor een eenpersoonskamer moet je rekening houden met een opslag van circa € 250.

De reiskosten omvatten de kosten van vervoer, luchthavenbelasting, hotel en een omslag van een deel van de kosten voor welkomstborrel, slotdiner, cadeaus voor onze gastheren/-vrouwen, e.d.

Kosten voor lunches, overige diners, annulerings- en reisverzekering komen voor eigen rekening. De definitieve reissom moet nog worden vastgesteld.

Aanmelden
Als je serieuze belangstelling hebt voor deze reis, dan kun je je aanmelden door het sturen van een e-mail naar f.mast@erasmusmc.nl. De sluitingsdatum is 30 september 2015.
Er kunnen maximaal 40 personen deelnemen aan de reis. Deelnemers moeten lid zijn van de KNVI of de VVBAD. O&O-leden hebben voorrang, indien er meer dan 40 aanmeldingen zijn.
Met vriendelijke groet,

De Reiscommissie:
Janny Jonkers
Frans Mast
Marga Staelens
Jeannette Waegemakers
Ans ter Woerds