Ngi-NGN: Trends voor 2016 in de wereld van Digitale Informatie met Hans Timmerman CTO

Niemand kan ontkennen dat de afgelopen tien jaar de innovaties ons om de oren vlogen. Niet alleen op het gebied van de informatietechniek zelf, maar ook op de vele toepassingsgebieden zoals predictive analytics, kunstmatige intelligentie, 3D-printen, DNA, nanotechnologie, robotica, drones en zelfrijdende auto’s.

Kortom, er zijn genoeg geleerden, wetenschappers, auteurs en blogs te vinden waar men over de gaande - maar nog méér over de aanstaande - veranderingen schrijft. De Digitale Transformatie zorgt dat business modellen radicaal veranderen en dat raakt ons allemaal. Onderstaande voorbeelden laten zien waar dat anders denken zoal toe leidde:

  • Über: het grootste taxibedrijf ter wereld dat geen taxi’s bezit
  • Airbnb: de grootste kameraanbieder terwijl het geen vastgoed bezit
  • Tripadvisor: het grootste reisbureau ter wereld dan geen boedel bezit
  • Skype, WhatsApp, WeChat: de grootste telefoonmaatschappij die geen infrastructuur heeft
  • SocietyOne: de snelst groeiende bank die geen geld heeft
  • Alibaba: de rijkste retailer die geen inventaris heeft
  • Apple en Google: de grootste softwareleveranciers die geen apps ontwikkelen
  • Facebook: het meest populaire mediaplatform dat zelf geen content maakt
  • Netflix: het grootste filmhuis dat zelf geen enkele bioscoop bezit

Deze lijst is nog veel langer te maken en zal nog veel langer worden. En de lijst is vooral gericht op consumenten. Maar ook in de keten van leveranciers in het bedrijfsleven zal deze ontwikkeling grote veranderingen creëren.

Hans Timmerman zal in zijn presentatie al deze ontwikkelingen laten passeren en proberen daar een logische verbinding tussen te leggen. Hij is CTO van EMC² Nederland,  een Federatie van de bedrijven met EMC², VMware, RSA Security, Information Intelligence Group en Pivotal. Dit laatste is een nieuw bedrijf dat zich richt op Big Data, Opensource platformen en app ontwikkeling, datawarehousing en predictive analytics. 

Deze bijeenkomst tevens ook in het kader van Ngi-NGN meets Yacht, biedt volop kans om samen met andere deelnemers en uiteraard met Hans Timmermans, gedachten te wisselen. Kennis verdiepen en delen staat bij onze evenementen voorop, dus we hopen dat je erbij kunt zijn!

Programma:

18:00-18:30 Ontvangst

18:30-18:40 Opening met korte introductie door Okke Tissing Business Development Manager Yacht en de voorzitter van de Regio NGI-NGN  Chris Raghoebarsing 

18.40-19.30 Programma Hans Timmerman

19:30-19:45 Pauze

19:45-20:30 Programma Hans Timmerman

20:30-20:45 Vragen/discussie

20:45-21:45 Borrel

Datum: Donderdag 11 Februari 2016  Ontvangst vanaf 18.00 uur. Voor broodjes tijdens de inloop wordt gezorgd.

Locatie: Yacht Rotterdam Rivium Quadrant 1, 2909 LC Capelle aan Den IJssel Er is voldoende parkeerruimte (gratis)

Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een drankje nog wat na te praten.

Zowel Ngi-NGN-leden, KNVI-leden, als niet-leden en studenten zijn van harte welkom. Deelnemers dienen zich vooraf in te schrijven via de website www.ngi-ngn.nl.  De toegang is gratis schrijf u snel in.

Nadere inlichtingen bij de bestuursleden Ngi-NGN

Chris Raghoebarsing tel : 24271771 e-mail : chris.raghoebarsing@ngi-ngn.nl

Paula van der Knaap tel: 42974235  e-mail :

Ga naar de Ngi-NGN website om je in te schrijven voor het evenement