EBLIDA/NAPLE conferentie: Empowering Europe, 10 mei, Den Haag

Op 10 mei vindt in Den Haag de 24e Conferentie van de twee overkoepelende Europese organisaties EBLIDA (lobby van bibliotheekverenigingen) en NAPLE ('sectorinstituten') plaats. Aansluitend bij het EU voorzitterschap gaat het om de rol van bibliotheken bij het versterken en toerusten van Europese burgers, en om het openen van nieuwe perspectieven, voor wetenschap, cultuur en e-overheid. Uiteraard komen deze thema's en ook lobby rond e-lending en open access aan bod in enkele werksessies. Bert Mulder, intensief bezig met ICT-innovatie en participatie in de samenleving leidt het dagprogramma en een workshop. Tal van internationale sprekers treden op en gaan graag in debat.

De conferentie is algemeen toegankelijk en biedt o.a. tal van ideeën voor werken in het sociale domein. Het brengt ook voor elke directie en professional een directe ervaring van werken in internationaal verband dichtbij huis: FOBID treedt op als lokale host in Den Haag, World Library Capital!

Informatie en inschrijving:  http://www.eblida.org/empowering-europe/eblida2016.html
(Korting tot 31 maart)