Brewster Kahle & Ben Kafka keynotesprekers tijdens jubileumcongres KVAN

Brewster Kahle

Brewster Kahle

Met trots presenteert de Koninklijke Vereniging van Archivarissen in Nederland Brewster Kahle en Ben Kafka als keynotesprekers op haar jubileumcongres, dat van 15-17 juni in Haarlem wordt gehouden.

Brewster Kahle is de oprichter en 'Digital Librarian' van het bekende Internet Archive. Al decennialang zet hij zich in voor het wereldwijd kosteloos toegankelijk maken van alle kennis, onder meer door het archiveren van het complete internet. Ben Kafka is psychoanalyticus en cultuurhistoricus en verbonden aan de faculteit voor Media History and Theory van de New York University. In zijn boek The Demon of Writing beschrijft hij de kracht, de tekortkomingen en ook het genot van papierwerk en bureaucratie. 

Het jubileumcongres ter ere van het 125-jarig bestaan van de KVAN vindt plaats in de Philharmonie te Haarlem, de plek waar de vereniging op 17 juni 1891 werd opgericht. 

Ben Kafka

Ben Kafka

Tijdens het congres geven diverse gerenommeerde en inspirerende sprekers uit binnen- en buitenland hun visie op de toekomst van het vak van archivaris en informatieprofessional. Met de almaar toenemende digitalisering van de samenleving zijn de traditionele uitgangspunten van het vak niet langer onomstreden. Het centrale congresthema is ‘Values in transition: perspectives on the future of the archival profession’.

De aftrap van het congres is op woensdagavond 15 juni met een feestelijke preconference. Het eigenlijke congres vindt plaats op donderdag 16 en vrijdag 17 juni. De eerste congresdag wordt afgesloten met een stijlvol diner waarna het jubileum uitbundig wordt gevierd met een dansfeest. Gastheer van het congres is het Noord-Hollands Archief.

Korting voor leden KNVI 

Op www.kvandagen.nl vindt u meer informatie over het programma. Kaarten voor het congres zijn vanaf 4 april verkrijgbaar via deze website. Leden van de KVAN én van de KNVI krijgen 20% korting op deelnameprijs van het Jubileumcongres. 

De laatste updates over het congres kunt u lezen op www.twitter.nl/kvandagen, hashtag #kvan125.