KVAN: Twee weken tot het Jubileumcongres KVAN, nog één week om in te schrijven!

Keynotes, lezingen en sessies van gerenommeerde (inter)nationale sprekers over de toekomst van de archivaris.

‘Values in transition: perspectives on the future of the archival profession’
15-17 juni 2016
Philharmonie, Haarlem

De laatste inschrijfweek van het Jubileumcongres van de KVAN gaat in. Wees erbij, juist nu! Het Jubileumcongres is aanleiding om naar de toekomst te kijken van het vak dat door digitalisering op een keerpunt staat. Een actueel thema, zoals ook blijkt uit mediaberichten de afgelopen tijd: “Gemeenten hebben moeite met archiveren van floppy’s en cd-roms”, “Clinton berispt voor e-mailgedrag” en “Minister Kamp ontving werkmail op privémail tegen de regels in”. Hoor praktijkvoorbeelden van gerenommeerde sprekers, luister hoe er in andere landen over dit thema wordt gedacht en praat mee met meer dan 350 vakgenoten over de veranderende kernwaarden van het vak.

Highlights uit het programma
Keynotes:

Brewster Kahle, oprichter van the Internet Archive, Universal Access to All Knowledge
Ben Kafka, auteur The Demon of Writing en psychotherapeut, The paperwork explosion
 
Lezingen, onder andere:
Jason R. Baron, Drinker Biddle & Reath LLP, Washington DC en voormalig directeur Litigation US National Archives and Records Administration, Records Hiding in Broad Daylight: Problems of Accountability & Access Posed by The Digital Public Archives of the Future
Gergő Bendegúz Cseh, hoofd Historical Archives of the Hungarian State Security, “I can’t tell anyone, so I tell everyone…” State security records and personal data protection in Hungary
David Fricker, directeur National Archives Australia, voorzitter International Council of Archives, Authenticity in the Digital Age
Anne J. Gilliland, Professor of Information Studies and Moving Image Archive Studies, voorzitter UCLA Department of Information Studies, 'Dead on arrival'? Impartiality as a measure of archival professionalism in the twenty-first century
Michael Hollmann, directeur Bundesarchiv, Accessibility and privacy
Robert Kretzschmar, directeur Landesarchiv Baden-Württemberg, Selection and appraisal in the digital age. Traditional values and changing routines in Germany
Karel Velle, Algemeen Rijksarchivaris van België, De archivaris: expert of generalist
Mats Burrel, Senior Advisor, Government Offices of Sweden, Accessibility and Integrity
 
Daarnaast zijn er diverse Nederlandse presentaties en sessies, onder meer van Archief2020, Beeld en Geluid en de Archiefateliers.

Schrijf je in!
De pre-conference van woensdagavond 15 juni is al uitverkocht. Maar je hebt deze week nog wel de kans om je in te schrijven voor het congres op donderdag 16 en vrijdag 17 juni. Voor KVAN/ KNVI/ NVBA/ SOD leden gelden kortingen van 20%. Studenten krijgen kortingen van 85% voor deelname aan het congres. Kom ook naar het diner of het feest op 16 juni, praat na met sprekers en vakgenoten en vier het 125 jarig jubileum van de KVAN.
Het congres vindt plaats in de Philharmonie te Haarlem, de plek waar op 17 juni 1891 de KVAN werd opgericht. Gastheer van het jubileumcongres is het Noord-Hollands Archief, dat met de historische Janskerk een spectaculaire locatie voor het jubileumfeest op donderdagavond 16 juni biedt.

Voor het volledige programma en inschrijven: kvan.nl/jubileumcongres Inschrijven voor 8 juni!

Volg het Jubileumcongres via Twitter: #KVAN125 op twitter.com/kvandagen