BKSY app wint KNVI Innovation Award: de bibliotheek dat ben jij!

KNVI voorzitter Michel Wesseling overhandigt Innovation Award aan Robbin Reijnen (mede oprichter van BKSY). Foto: Hans de Man

KNVI voorzitter Michel Wesseling overhandigt Innovation Award aan Robbin Reijnen (mede oprichter van BKSY).
Foto: Hans de Man

De KNVI Prissma Pitch 2016: Het was een zinderend spannende strijd, waar uiteindelijk de pitch van Robbin Reijnen (mede oprichter van BKSY) werd gekozen als grote winnaar. Robbin presenteerde BKSY (spreekt uit als boeksie), de app waarmee je andere mensen laat genieten van de boeken die je thuis hebt staan. En gelijktijdig kun jij boeken van anderen lenen. BKSY brengt zo mensen bij elkaar en vormt een welkome aanvulling op de openbare bibliotheek in je dorp of stad. Boeken krijgen een dynamischer leven en misschien ontmoet jij hierdoor wel nieuwe vrienden.

De vakjury was onder de indruk van het iniatief en de gedrevenheid waarmee het team van BKSY aan de slag is gegaan. “We zien veel potentieel in de dienst die BKSY kan leveren aan individuele lezers die misschien niet in staat zijn om een boek te kopen. Op deze manier wordt lezen nog leuker en toegankelijker. De app haakt feilloos aan op de deeleconomie, zonder dat het “one of many” is. De bedenkers hebben een mooie niche gekozen en dienen zo een belangrijk maatschappelijk doel: het bevorderen van leesplezier.
De jury hoopt dat de prijs een bescheiden bijdrage kan zijn aan de verdere ontwikkeling van het initiatief, dat de ontwikkelaars de banden met de openbare biblitoheken in Nederland en Vlaanderen nog verder aanhaalt en dat BKSY een groot succes wordt.”

 

Het UCOOK team neemt de Prissma Pitch Publieksprijs in ontvangst. Foto: Hans de Man

Het UCOOK team neemt de Prissma Pitch Publieksprijs in ontvangst. Foto: Hans de Man

Het publiek koos met grote overmacht voor UCOOK waarmee UCOOK de Prissma Pitch Publieksprijs in de wacht sleepte.

Beide prijzen bestaan uit een geldbedrag van 2500 euro!

De KNVI is de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals, waaronder bibliothecarissen, archivarissen, informatiemanagers en documentalisten. Jaarlijks looft de KNVI de innovation award uit om vernieuwing in het veld te stimuleren.     

Meer informatie over de KNVI op: http://www.knvi.net of bij de voorzitter (voorzitter@knvi.net en 0653362067)
Meer informatie over BKSY op: http://www.getbksy.com of bij Robbin Reijnen (robbin@getbksy.com)

Haarlem, 16 juni 2016