Anita Bosman: "Permanente educatie is een belangrijk onderwerp"

De KNVI, SOD en Ngi-NGN zijn gefuseerd. De drie verenigingen gaan verder onder de naam KNVI, dé vereniging in Nederland die 200.000 professionals op het gebied van informatievoorziening en informatiebeheer vertegenwoordigt. De bestuursleden van de nieuwe KNVI stellen zich één voor één aan je voor. Vandaag Anita Bosman, bestuurslid vakontwikkeling.

 Anita is Opleidingsmanager Post Initieel ICT Onderwijs aan de Hogeschool Utrecht. Daarnaast heeft ze zitting in diverse commissies, zoals de adviesraad Stichting NASC, NTI en de European Competence Framework werkgroep. Ook is ze betrokken bij het kennislectoraat Procesinnovatie en Informatiesystemen bij de Hogeschool Utrecht. Anita heeft een breed netwerk in de ICT-branche. Daarover zegt ze: “De trends en ontwikkelingen die ik zie in mijn netwerk wil ik vertalen naar concepten voor de KNVI. Daarbij is permanente educatie een belangrijk onderwerp. In mijn ogen doen leden er verstandig aan om zich te blijven ontwikkelen om op de snel veranderende arbeidsmarkt te kunnen anticiperen. Daar ligt mijn drive en passie”

Kennis uitwisselen

“ICT en Informatiebeheer komt steeds dichter bij de business,” zegt Anita over haar vak. “Het wordt steeds belangrijker. Van netwerkbeheerders, enterprise architecten, bibliothecarissen tot security managers. We zijn allemaal informatieprofessionals. Onder de vlag van de nieuwe KNVI kunnen we elkaar ontmoeten, kennis uitwisselen en het ICT vakgebied verder brengen.”

Met het nieuwe KNVI bestuur wil Anita meer duidelijkheid scheppen voor de leden over wat vereniging is en doet. Anita: “We hebben met het voormalige Ngi-NGN bestuur talloze projecten opgepakt. Voor nu zou ik graag terug willen naar de essentie. Waar staan we voor en waar zijn we goed in zijn? Voor de leden moet het duidelijk zijn wat de toegevoegde waarde is van de KNVI.”