Perry Moree: ‘De KNVI is de belangrijkste beroepsorganisatie van Nederland’

De KNVI, SOD en Ngi-NGN zijn gefuseerd. De drie verenigingen gaan verder onder de naam KNVI, dé vereniging in Nederland die 200.000 professionals op het gebied van informatievoorziening en informatiebeheer vertegenwoordigt. De bestuursleden van de nieuwe KNVI stellen zich één voor één aan je voor. Vandaag Perry Moree, penningmeester.

Perry is directeur-bestuurder van ZB (Planbureau en Bibliotheek van Zeeland) in Middelburg. Daarnaast is hij gepromoveerd maritiem historicus met specialisme VOC. Hij schreef meerdere boeken over de Nederlandse maritieme historie. In vorige functies was Perry onder meer directeur bedrijfsvoering van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag en CFO van uitgeverij Brill in Leiden. Perry: “Ik ben dol op bibliotheken. Ik houd van grote verzamelingen, zelf spaar ik films, Nederlandse en Engelse literatuur en (symfonische) rock CDs.”

In het nieuwe KNVI bestuur wil Perry als penningmeester zijn expertise op het gebied van bedrijfsvoering en financiën inzetten. Bij zo’n grote fusie als deze is het zaak om de financiën goed te bewaken, zeker op de langere termijn. Dat er zo nu en dan extra geïnvesteerd wordt ten behoeve de vernieuwing en een flinke ledenuitbreiding, is natuurlijk bespreekbaar, op basis van de hiervoor genoemde condities. “Ik wil de vereniging op financieel gebied solide neerzetten,” benadrukt hij.

Over de KNVI zegt Perry verder: “Het is voor mij de belangrijkste beroepsorganisatie van Nederland. Juist de verscheidenheid voortkomend uit de drie fusiepartners is waardevol voor de nieuwe KNVI. We leren van elkaar. Aan ons de taak om die vereniging met spraakmakende events heel erg zichtbaar te laten zijn. Een robuust communicatiebeleid moet daaraan bijdragen.”