VOGIN-cursus 'Professioneel informatie zoeken', 16, 17, 23, 24 november en 8 december 2016

De VOGIN-cursus 'Professioneel informatie zoeken' is al bijna 40  jaar dé plek om je het vak eigen te maken en je zoekvaardigheden (weer) op peil te brengen.   
De cursus biedt een totaalpakket dat het vak van de informatieprofessional in een breder en actueel kader plaatst. Naast geavanceerd regulier zoeken ga je bijvoorbeeld ook aan de gang met Wikipedia, Altmetrics, Open Science, Data, Mashups, en Social media searches. 
Duik samen met je docenten vijf dagen onder in een intensieve cursus en scherp je zoekvertrouwen grondig aan! 
 

Read More

BKSY app wint KNVI Innovation Award: de bibliotheek dat ben jij!

Het was een zinderend spannende strijd, waar uiteindelijk de pitch van Robbin Reijnen (mede oprichter van BKSY) werd gekozen als grote winnaar. Robbin presenteerde BKSY (spreekt uit als boeksie), de app waarmee je andere mensen laat genieten van de boeken die je thuis hebt staan. En gelijktijdig kun jij boeken van anderen lenen. BKSY brengt zo mensen bij elkaar en vormt een welkome aanvulling op de openbare bibliotheek in je dorp of stad. Boeken krijgen een dynamischer leven en misschien ontmoet jij hierdoor wel nieuwe vrienden.

Read More

KVAN: De toekomst van de archivaris, 430 Archivarissen bijeen in Haarlem op Jubileumcongres

Van 15 tot 17 juni vond in Haarlem het Jubileumcongres plaats van de Koninklijke Vereniging van Archivarissen (KVAN). Een keur aan internationale sprekers sprak over de toekomst van de archivaris. Belangrijke kernwaarden voor de archivaris als authenticiteit, integriteit, toegankelijkheid en privacy komen door digitalisering in een ander licht te staan. Het congres richtte de aandacht in het bijzonder op  het bewaren van bronnen uit de hedendaagse digitale samenleving en op het ontsluiten van digitale archieven op een toegankelijke manier. Het congres werd bezocht door ruim 430 archivarissen en informatieprofessionals uit binnen- en buitenland.

Read More