Meet the Expert: "Is er een toekomst voor de hoger onderwijs bibliotheek?" met Matthijs Leendertse

Datum: 23 april 2012

Locatie: Hogeschool Utrecht (precieze locatie en routebeschrijving volgt nog op de wiki)


Het leren van vroeger is niet meer het leren van nu. Ook het hoger onderwijs is ingrijpend veranderd de laatste decennia en als je kijkt naar de huidige trends, dan zal het hoger onderwijs de komende jaren waarschijnlijk weer grote veranderingen ondergaan. Wat betekent dit voor de bibliotheken van de hbo's en universiteiten? Als het leren en het onderwijs andere vormen gaan aannemen, wat is dan de rol van de hogeschool- en universiteitsbibliotheek? Wat hebben de bibliotheken de docenten, de studenten en het onderwijs zelf nog te bieden in 2020?

De doelstelling van deze Meet the Expert dag is om deelnemers via een tweetal presentaties meer inzicht te geven in de grote trends die een invloed zullen hebben op de toekomst van de bibliotheken in het hoger onderwijs. Daarnaast zal met een kleinere groep van maximaal 30 deelnemers deze kennis worden toegepast in een interactieve MindSessions bijeenkomst. Deelnemers aan deze MindSessions gaan samen een bibliotheek aanbod formuleren voor de student in het hoger onderwijs van 2020.

09:30-10.00 Inloop met koffie

10:00-11.00 Presentatie door Matthijs Leendertse over de toekomst van Leren

11:00-12.00 Presentatie door expert op het gebied van Kind en media over media gebruik door kinderen en jongeren (de studenten van de toekomst)

12.00-12.30 Lunch

12.30-15.30 MindSessions over de toekomst van de bibliotheek in het hoger onderwijs olv Matthijs Leendertse

15.30-16.00 Afronding van de dag door NVB O&O bestuur

16.00 Drankje

Aantal deelnemers: 65 voor de presentaties, 30 voor het middaggedeelte met de MindSessions sessie

Deelname aan 1 of beide onderdelen van de Meet the Expert bijeenkomst is gratis voor NVB leden. Ben je geen lid, dan bedragen de kosten € 100,-. Vanzelfsprekend kun je ook lid worden van de NVB (en de afdeling Onderwijs en Onderzoek) voor € 62,50 op de site van de NVB.

Aanmelden kan via de Meet the Expert wiki, waar ook alle informatie gevonden kan worden samen met de deelnemerslijst. De wiki zal ook bijgewerkt worden zodra de precieze locatie en de tweede spreker bekend is. Aanmelden kan tot 22 april of tot het maximale aantal deelnemers bereikt is.