Kijkje in de Keuken bij de Dienst Informatievoorziening van de Tweede Kamer

Datum en tijdstip      Donderdag 12 december 2013, 13.15 – 17:00 uur

Locatie:                      Tweede Kamer

                                   Lange Poten 4, Den Haag

                                   Routebeschrijving

Hoe komen Kamerleden aan de juiste informatie over de FYRA of de JSF? Daar zorgt de Dienst Informatievoorziening (DIV) voor. Bij de DIV werken 35 informatieprofessionals die informatie selecteren en verrijken voor individuele Kamerleden en ervoor zorgen dat Kamerleden juist geïnformeerd worden. Bij parlementaire onderzoeken en enquêtes werkt de DIV samen met het Bureau Onderzoek en Rijksuitgaven (BOR). Bij het BOR werken ca. 15 onderzoekers die onderzoek verrichten in opdracht van de Tweede Kamer. Ze schrijven (interne) notities op verzoek van commissies en periodiek over een aantal grote projecten zoals de HSl-Zuid en de F16.

Heeft elk Kamerlid een eigen informatieprofessional? Wat is de meerwaarde van de DIV voor de googlende Kamerleden? Hoe werken de IP’ers en de onderzoekers samen? Welke bronnen worden er gebruikt? Is de oude gietijzeren bibliotheek in het oude ministerie van Justitie echt zo mooi? Dat zijn de vragen die beantwoord zullen worden tijdens dit Kijkje in de Keuken.

Programma:

13:15 uur         Ontvangst met koffie. Ingang Lange Poten 4. Alle bezoekers moeten zich kunnen legitimeren. Er is een veiligheidscontrole die tijd in beslag neemt dus kom op tijd.  

13:30 uur        De Dienst Informatievoorziening (DIV) van de Tweede Kamer – door Gert-Jan Lodder en/of Jan Keukens

14:15 uur         Bureau Onderzoek Rijksuitgaven (BOR) van de Tweede Kamer – door Karin Zaal en/of  Laura Middelhoven

15:00 uur         Rondleiding door de gebouwen van de Kamer met als hoogtepunt de oude gietijzeren bibliotheek in het oude ministerie van Justitie

16-17 uur        Borrel

Aanmelden:   deelname is gratis na aanmelding bij Marijke Rinkel:

mhd.rinkel-vrielink@avans.nl

Aantal deelnemers: max. 40 personen. Bij overboeking hebben leden van de afdeling O&O voorrang