Uitnodiging: KNVI O&O Middag en diner - donderdag 9 juni

Het bestuur van O&O nodigt jullie van harte uit voor de jaarlijkse O&O middag en het O&O netwerkdiner op donderdag 9 juni 2016.

O&O middag

Workshop ‘Meetellen bij vernieuwing van dienstverlening aan onderzoekers: 101 innovations data in de praktijk’.

De huidige snelle veranderingen in de wetenschappelijke communicatie dwingen bibliotheken om dienstverlening aan onderzoekers te vernieuwen en uit te breiden. In deze bijeenkomst gaan we kijken hoe we dat praktisch maar onderbouwd kunnen benaderen met behulp van recent gepubliceerde surveydata die het toolgebruik van onderzoekers bij 17 verschillende onderzoeksactiviteiten inzichtelijk maken. Met een gebruiksvriendelijke website ga je deze data bekijken, filteren en combineren en op basis van ideeën van de hele groep nadenken over een toepassing in je eigen organisatie. Aan het eind van de middag heb je nieuwe ideeën, data en vaardigheden om bij te kunnen dragen aan discussies over vernieuwing van bibliotheekdienstverlening voor onderzoekers.

De sessie wordt geleid door Bianca Kramer en Jeroen Bosman van de Universiteitsbibliotheek Utrecht. Zij houden zich al een paar jaar bezig met onderzoek naar tools, workflows van onderzoekers en wat toolgebruik zegt over ontwikkelingen in wetenschappelijke communicatie. De surveydata komen uit hun enquête naar ontwikkelingen in scholarly communication, ingevuld door 20.000 onderzoekers wereldwijd. Meer info over het onderzoek vind je hier.

Voorbereiding: Neem s.v.p. je laptop mee (we hebben er minimaal 1 per twee personen nodig) en bereid je voor door 5 minuten te nemen om een lijstje te maken met 5-10 dingen die je bibliotheek voor onderzoekers doet of wil gaan doen. Mail dat lijstje als het kan al mee met je aanmelding.

 O&O netwerk diner

Het diner gaan we dit jaar met zijn allen bereiden onder begeleiding van een professionele kok.

Locatie en tijd workshop en diner:
Restaurant en kookstudio Claar
Voor Clarenburg 7
3511 JE Utrecht (vlakbij CS)
www.restaurantclaar.nl

Programma

14.00-14.15       Inloop
14.15-16.30       WorkshopMeetellen bij vernieuwing van dienstverlening aan onderzoekers’
16.30-17.00       Borrel
17.00-21.00       Koken en diner

Aanmelden

Je kunt je voor beide evenementen of voor alleen de middag of alleen de avond aanmelden.

Deelname aan de middag is gratis. Voor het diner (inclusief drankjes) vragen we €10 p.p. (contant te betalen op de dag zelf). Dieetwensen vernemen we graag.

Graag aanmelden voor woensdag 1 juni 2016 bij Marjo Bakker.