Call for sprekers: Bibliotheekdienstverlening in 2021

Wanneer?    Donderdag 12 april 2018, 14-17 uur
Waar?           Universiteitsbibliotheek Utrecht, Boothzaal
Voor wie?    Medewerkers van universiteits‐ en hogeschoolbibliotheken

Waar staat de bibliotheek met haar dienstverlening over 3 jaar? Elf bibliotheek collega’s presenteerden in maart 2017 voor zo’n 150 collega’s hun inspirerende ideeën in de vorm van een ‘Pecha Kucha’. Dit succes vraagt natuurlijk om een vervolg. En dus organiseren we komende april de tweede editie voor en door bibliotheekmedewerkers van hoger onderwijsinstellingen. Het onderwerp is opnieuw de dienstverlening aan onze gebruikers en welke innovaties daar over een jaar of drie in plaats zouden moeten vinden.

Heb je daar zelf ideeën over die je wilt delen met je vakgenoten? Dan is dit je kans! Maak van de gelegenheid gebruik om in een beeldende presentatie een demo/pilot/concept voor het voetlicht te brengen waarvan jij vindt dat dit in het volgende decennium ‘de standaard’ zou moeten zijn in de dienstverlening van bibliotheken in het hoger onderwijs.

Doel is tien tot twaalf pecha kucha’s die verrassen, prikkelen, inspireren en energie los maken om zelf ook aan de slag te gaan.

De focus op onze gebruikersgroepen (studenten, docenten en onderzoekers) dient voorop te staan, maar verder zijn er geen beperkingen in de onderwerpen die gepresenteerd kunnen worden. Van onderzoekondersteuning tot inrichtingsconcepten, van content curatie tot data analyse.

Het publiek bepaalt in twee stemrondes wat zij het beste idee en wat zij de beste presentatie vinden. De prijswinnaars wacht eeuwige roem én de mogelijkheid tijdens de afsluitende borrel over inhoud van de presentaties en de uitslag met het publiek na te praten. In maart sleepte de UBVU beide prijzen in de wacht. Dat vraagt om een antwoord van alle andere bibliotheken!

Wil je presenteren? Mail je voorstel voor 5 februari 2018 naar: a.f.schalken@vu.nl

Je voorstel bevat de titel van je presentatie, een inhoudsbeschrijving van maximaal 100 woorden en één beeld (powerpoint-slide) dat je van plan bent te gebruiken.

Er is ruimte voor maximaal 12 presentaties. Diegenen die zich aangemeld hebben, horen uiterlijk 20 februari 2018 of zij geselecteerd zijn.

Het organiserend comité:
Dorinne Raaimakers (UB Utrecht)
Arjan Schalken (UB VU)
Bert Zeeman (Bibliotheek UvA/HvA).

N.B. Dit evenement wordt niet georganiseerd door O&O, maar wordt wel warm aanbevolen!