15 juni 2017: De toekomst van de open opstelling + O&O netwerkdiner

Academic wall paper of bron van informatie? De toekomst van de open opstelling in wetenschappelijke bibliotheken

KNVI-afdeling Onderwijs & Onderzoek (O&O) nodigt je van harte uit voor de expertmeeting ‘Academic wall paper of bron van informatie? De toekomst van de open opstelling in wetenschappelijke bibliotheken’ op donderdag 15 juni van 14-16 uur in debatcentrum Spui25 te Amsterdam.

201705_boekentorenPraag.jpg

Bibliotheekgebouwen zijn de laatste jaren sterk in ontwikkeling. De open opstelling van fysieke publicaties, die decennialang het beeld van bibliotheken heeft bepaald, staat onder druk en verandert. Wordt een open opstelling nog wel als bron van informatie gebruikt of functioneert een open opstelling meer als prettig academisch 'behang'? Kun je nog wel een consistente open opstelling aanbieden als je ook veel e-books in je collectie hebt? Gaan werk- en ontmoetingsplekken voor studenten vóór boekenkasten? Tijdens de expertmeeting zullen verschillende personen hun visie geven op de toekomst van de open opstelling.

Aansluitend zal ’s avonds het jaarlijkse O&O netwerkdiner plaatsvinden. Tijdens de rijsttafel in restaurant Kantjil & de Tijger (Amsterdam) kun je je collega-informatieprofessionals aan hogescholen, universiteiten en andere wetenschappelijke instellingen beter leren kennen. We vragen voor het diner een eigen bijdrage van €10, contant te betalen op de avond zelf.

Je kunt je voor beide of voor 1 van beide evenementen aanmelden. Je hoeft niet per se O&O lid te zijn, iedereen is welkom.
 
Programma expertmeeting

13.45-14.00       Inloop Spui25 (Amsterdam)

14.00-14.05       Marjo Bakker (O&O): Welkom

14.05-14.20       Coen Wilders (UB Utrecht): Welke functie heeft de open opstelling (nog) in 2025? De resultaten van het Utrechtse onderzoek 'De (toekomstige) vorm, inhoud en functie van de open opstelling' (2016).

14.25-14.40       Wilma Goossen (UB Amsterdam): De open opstelling bij de UB Amsterdam  

14.45-15.00       Jan-Maarten Pauw (UB VU): De open opstelling bij de UB VU

15.00-15.15       Pauze

15.15-15.30       Lisa Kuitert (hoogleraar boekwetenschap Universiteit van Amsterdam):  Open is binnenlopen. Over het belang van het zien van (fysieke) boeken

15.30-16.00       Discussie

16:00-17.15       Napraatborrel Café Luxembourg (aan de overkant van Spui25)

O&O netwerkdiner

17.30 - ca. 21 uur in restaurant Kantjil & de Tijger (Amsterdam). Eigen bijdrage €10, contant te voldoen op de avond zelf.

Aanmelden

We zien uit naar je komst! Aanmelden kan tot en met 14 juni via het aanmeldingsformulier.