NVB en Essentials organiseren op 31 maart in Rotterdam het congres DB Update 2011

Op DB Update draait het om de laatste ontwikkelingen, nieuwste toepassingen, en meest recente gebeurtenissen. Daarom dit keer aandacht voor het Library Learning Centre TU Delft, de Boekensalon van NBD Biblion, de toekomstige bibliotheek van Birmingham, en ‘cases’ van de drie digitale bibliotheken die genomineerd zijn voor de award Digitale Biliotheek van het Jaar. Maar ook aandacht voor marketing do’s & dont’s, Google Books, WorldCat en de e-book strategie van Amazon. En natuurlijk voor de precaire situatie waarin bibliotheken ‘of all sorts’ zich bevinden als gevolg van digitalisering, iPads en andere tablets, overheidsbezuinigingen en budgetverlagingen.

Op DB Update draait het om de laatste ontwikkelingen, nieuwste toepassingen, en meest recente gebeurtenissen. Daarom dit keer aandacht voor het Library Learning Centre TU Delft, de Boekensalon van NBD Biblion, de toekomstige bibliotheek van Birmingham, en 'cases' van de drie digitale bibliotheken die genomineerd zijn voor de award Digitale Biliotheek van het Jaar. Maar ook aandacht voor marketing do’s & dont's, Google Books, WorldCat en de e-book strategie van Amazon. En natuurlijk voor de precaire situatie waarin bibliotheken ‘of all sorts’ zich bevinden als gevolg van digitalisering, iPads en andere tablets, overheidsbezuinigingen en budgetverlagingen.

Met sprekers als Maria Heijne (bibliothecaris, TU Delft), Mireille Boetje (marketingmanager, NBD Biblion), Francine Houben (architect, Mecanoo), Frans Rikhof (kennismanager, Ernst&Young), Kathy Dempsey (auteur van The Accidental Library Marketer), Taeke Kuyvenhoven (uitgever, Liones), Aat Vos (interieurarchitect, Aequo), Rita Niland (blogger, social media expert), Wilma van den Brink (informatiespecialist, Hogeschool van Amsterdam) en dagvoorzitter Erik Boekesteijn (DOK).

Op 31 maart is DB Update de plek waar we discussiëren, leren van interessante cases, en een kijkje in de toekomst wagen. Meer informatie is te vinden op de website van Essentials.