Kijkje in de keuken SRON Netherlands Institute for Space Research

Beste vakgenoot,

KNVI-SB organiseert op donderdag 6 april 2017 een ‘Kijkje in de keuken’ bij SRON (Netherlands Institute for Space Research).
SRON is het Nederlandse expertise-instituut voor onderzoek vanuit de ruimte. Het instituut ontwikkelt astrofysisch-, aardgericht- en (exo)planeetonderzoek. Daarnaast ontwikkelt SRON nieuwe technologieën voor satellietinstrumenten, zoals gevoelige sensoren voor röntgen- en infraroodstraling. SRON-technologie heeft ook maatschappelijke toepassingen in bijvoorbeeld de gezondheidszorg en bij het bewaken van voedselkwaliteit.

Wat kun je verwachten?
Twee interessante lezingen waarbij toegelicht wordt hoe het instituut omgaat met data rondom genoemde technologie. Daarnaast is er een rondleiding op de werkvloer waarbij je uitleg krijgt over o.a. de instrumentmakerij en cryostat. Cryostat is een apparaat dat in de satelliet wordt gebruikt om zeer lage temperaturen te ondersteunen op -238 graden Fahrenheit (-150 graden Celsius) of lager, zodat alle instrumenten koel blijven. Dit is belangrijk voor wetenschappelijk onderzoek. Doordat er getest wordt met het apparaat, biedt dit een unieke kans om de binnenzijde te zien.

Programma
13:00 - 13:30   Inloop en ontvangst met koffie/thee
13:30 - 14:15   Presentatie Ruimtetijd-rimpelingen: documenten als schokgolven door tijd & ruimte – Spreker: Vera Korte
14:15 - 15:00   Presentatie Exoplanets – Spreker: Michiel Min
15:00 - 15:15   Pauze
15:15 - 16:15   Rondleiding
16.15 - 16.20   Afsluiting
16.20 - 16.45   Netwerken

Aanmelden
Benieuwd naar de ontwikkelingen bij SRON? Dan is dit je kans! Stuur een e-mail naar info@knvi.nl ovv ‘SB 6 april 2017’.

Aanmelden kan tot uiterlijk 3 april. Maximaal: 30 deelnemers
Aan deze workshop zijn geen kosten verbonden.

We hopen je op 6 april te mogen begroeten bij SRON in Utrecht.

Met hartelijke groet,

Namens het bestuur KNVI-SB

Jolieke Schroot (voorzitter)
Magda Lacroes (secretaris)